Narcisbollen

DSCN1429Twee weten meer dan één. Bovendien kun je elkaars creativiteit aanwakkeren. Met aanbiedingen voor bloembollen bij een tuincentrum werd het ons helemaal makkelijk gemaakt en zo ontstond het idee van een mooie bloembollenvaas. Gelukkig had ik me bij het winkelen voor een ander laten verleiden tot de aanschaf van een aantal narcisbollen zodat ik óók zo’n mooie vaas kon maken. Ik heb eigenlijk al genoeg narcisbollen in de tuin en op het balkon. Maar het is zo heerlijk om al voor het voorjaar een stel bollen in huis neer te zetten en al wat eerder van de voorjaarsbloeiers te kunnen genieten.

Pas thuis kwam ik erachter dat de bollen die ik had gekocht voor grote narcissen waren. Ik vond de bollen ook al groot, (ach, ik heb wel vaker het idee dat ik in een tuincentrum wat minder goed kan nadenken. 😉 ) Het komt wel goed uit, de narcissen die ik overal heb zijn van die kleintjes. Met zo’n grote vaas hebben de plantjes straks wat houvast, de bol ligt er verder namelijk los in.

Voor wie het thuis ook eens wil maken: wat grove steentjes onderin, mos erop en de bollen erin. Het water tot net onder de bollen en genieten maar.

Eén antwoord op “Narcisbollen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.