Witlof

Nog maar amper het witlofzaad besteld en de eerste weetjes over witlof komen al mijn kant op. Nou ja, dat zal wel liggen aan de onderwerpen die ik aansnijd bij een kopje koffie op mijn (vorige) werk. Het plan om komende herfst lekker veel witlof te eten kan ik maar beter uit mijn hoofd zetten. De beste witlof oogst je van tweejarige wortels hoorde ik daar. O… een meerjarenplan dus.

Nu ik toch niet in mijn tuin aan het werk kan, kan ik wel even op zoek naar tips voor het kweken van witlof. Ik vind meteen een prachtige site waarop heel handig met foto’s wordt uitgelegd hoe je de witlof moet kweken. Neem vooral een kijkje, zelfs als je geen tuin hebt. Dan zul je de volgende keer bij het witlof eten er (nog) meer waardering voor hebben 😉 http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/witlof-kweken-kan-zelfs-zonder-groentetuin/

Hoe interessant dit artikel ook is, het begint al met de wortels van witlof. En ik begin met zaad. Dus ga ik nog even verder op zoek en gelukkig vind ik op dezelfde site ook hoe ik de witlofwortels kan telen. Ik lees hier echter niets over een tweejarenplan.

Voor zover het mij duidelijk is moet ik de witlof in april/mei zaaien en in de winter kan ik de wortels laten ’trekken’ op een koele, donkere plaats. Het lijkt erop dat je in het eerste jaar dus al wel witlof kunt oogsten. Best kans dat de kroppen op tweejarige wortels mooier en dikker zijn. In ieder geval is het laatste woord over de witlof nog niet gezegd.

De site ga ik onthouden, er staat veel handige informatie op, ook over andere groenten: www.plantaardig.com/groenteninfo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.