Boomstam

DSCN9243Er gebeurt iets. Ik moet er dan weliswaar met de neus bovenop om te zien dat er wat is, maar er komt toch daadwerkelijk beweging in de boomstam. Of beter gezegd: op de boomstam. De boomstam waarop ik shitakes ga kweken. Vaag staat me bij dat een paddenstoel begint bij de vorming van draden en dat de paddenstoel zelf de vrucht is. Zeg maar de appel aan de appelboom. Nou, de draden zitten inmiddels op de stam en er lijkt een piepklein knopje te zitten. Dit is trouwens niet het enige stukje, al op verschillende plekken op de boomstam zie ik wat draadvorming.

En hoe snel het nu verder gaat? Geen idee. Vanaf 1-2 weken na het onderdompelen in water kunnen de paddenstoelen zich vormen. Nu dus. Verder zal het vast ook afhangen van de temperatuur en de vochtigheid. Ik besproei de boomstam vrijwel dagelijks met wat water maar hoeveel er verdampt kan ik natuurlijk niet zeggen. In de winter staat de verwarming aan en dan is de lucht doorgaans droog. Royaal sproeien dus maar. In ieder geval ruikt de boomstam na het sproeien heerlijk naar bos. Ik hoef er niet eens voor naar buiten 😉

Eén antwoord op “Boomstam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.