Rust

Het lijkt wel winter, zo rustig heb ik het op het moment met de plantjes en de tuin. Niet dat er niets te doen is, maar het weer is er niet naar en de kleine plantjes in de vensterbank groeien in alle rustigheid verder. En nee, ik mag dan een buitenmens zijn maar met de storm van gister en de eveneens harde wind van vandaag hoef ik niet perse naar buiten. Al heb ik vanmiddag wel even genoten van het zonnetje dat nog even door het raam kwam schijnen. Lekker warm!

Mijn plan was om vandaag de boom te planten. De boom? O, kijk, toch iets te vertellen. Want ik heb deze boom al ruim een week en jullie weten nog van niks. Ik heb een appelboom gekocht, een Cox Orange. De Cox lijkt qua smaak wel op de Elstar. Ik houd erg van Elstar maar die zijn er genoeg in de winkel dus ga ik in mijn tuin voor de variatie.

Nu hoort een boom in de vrije grond is mijn mening. Een beetje in een pot op het balkon staan is natuurlijk niet om uit te houden. Maar na een fietstocht door de wijde wereld (dit is toch het bewijs dat je alles op de fiets kunt meenemen) kwam de boom op mijn balkon terecht en na een week staat het er nog steeds. Vandaag had ik tijd én het was droog. Maar nadat ik een fietstochtje had gemaakt en met veel moeite tegen de wind in kwam (windkracht 6) hield ik het voor gezien. In het tuincentrum zijn de bomen vast ook nog niet allemaal verkocht. Dan kan de mijne nog wel een week overleven in die pot. Dus kijk ik door het raam nog een weekje langer naar mijn appelboom. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.