Emmer

DSCN9278Het gebeurt mij wel eens vaker, dat ik dingen aanschaf die vervolgens het eerste jaar ongebruikt blijven staan. Eerst een tuinkast, nu een stel emmers. Vorig jaar op de kop getikt op de koningsmarkt en pas enkele weken geleden eindelijk eens naar mijn eigen balkon vervoerd. Inmiddels is de eerste in gebruik, gevuld met potgrond, narcis(bollen), lavendel en de phlox die net begint uit te lopen.

Met name de phlox kon wel wat meer ruimte gebruiken na een viertal jaren in dezelfde pot te hebben gezeten. Het zal dit jaar wel een groeispurt doormaken.

Op het moment dat ik de emmers kocht wist ik nog niet zo goed wat ik ermee wilde doen, behalve dat zoiets wel leuk is voor in de tuin of op het balkon. Eenmaal weer in zicht bedacht ik me dat het leuk zou zijn om deze emmers te gebruiken als steunen voor mijn planken, in plaats van de lelijke plastic witte emmertjes. Vol enthousiasme wilde ik de eerste emmer onder de planken plaatsen toen ik ontdekte dat de emmers op de kop niet blijven staan, er steekt iets uit aan de bovenkant. Ach, rechtop is ook veel leuker, dan kunnen er planten in. Tenslotte is de emmer zo roestig als wat en dus zo lek als een zeef.

De eerste emmer werd gevuld en toen ik alsnog de emmer onder de planken wilde schuiven realiseerde ik me dat de nieuwe emmers niet even groot zijn en dus niet even hoog. Ai… dat wordt een scheve verhouding.

Ik zal eerst nog wat moeten bedenken om de planken op een gelijke hoogte te krijgen, het zal wel een constructie worden met een plankje extra. Tot die tijd staat de gevulde emmer gewoon nog even mooi in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.