De aanhouder wint

DSCN9272De narcisbollen zijn allang uitgebloeid en staan inmiddels in mijn hippe emmer op het balkon. Het groene blad zorgt ervoor dat er nieuwe voeding wordt opgeslagen in de bollen zodat ze volgend jaar weer opnieuw kunnen uitlopen.

Twee bollen kwamen maar niet op gang. De ene was op den duur verrot door het vocht in de vaas dat de andere bollen aanmoedigde om te wortelen. De andere bol wilde ook aan het verrottingsproces beginnen toen ik het uit de vaas viste, de natte plek eraf sneed en het heel zorgvuldig alsnog tot bloei probeerde te brengen. Met dagelijks een heel klein beetje water in dit schaaltje hoop ik dat het alsnog wortels gaat aanmaken.

Inmiddels lijkt mijn strategie te werken. Er is een piepklein worteltjes verschenen aan de onderkant van de bol. En de bol begint heel duidelijk uit te lopen. Hoera!

Niet dat het zo erg is als een narcisbol verloren gaat. Wel omdat het zo leuk is als het met liefde, zorg en aandacht alsnog tot bloei komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.