Tulpenvreugde

DSCN1613Afgelopen winter heb ik een serie tulpen geplant en volgens mij waren dat twee soorten. De ene is tweekleurig, de ander valt op door zijn aparte vorm. Het doet me meer denken aan misvormde narcissen dan aan tulpen.

Inmiddels kan ik al een tijdje van de bloemenvreugd genieten, zowel in de tuin als thuis. Voor ik van de tuin wegga kijk ik even rond of er nog wat tulpen in knop staan. Of laat ik het zo zeggen: tulpen die al even in bloei staan maar nog niet uitgebloeid zijn. Deze snijd ik af en zet ik thuis in een vaas. Zo heb ik er wat meer plezier van.

De wit-paarse waren wel heel erg mooi. Ze doen me denken aan de tulpen die ik op het balkon heb en die van wit naar roze kleuren. Zo’n bloem die nog ‘leeft’.Ik houd van zulke verrassende bloemen! De paarse laten een duidelijker patroon zien: hoe verder in bloei, hoe duidelijker je een verticale streep ziet en hoe meer contrast er in de bloem zit. Ik laat jullie graag meegenieten, maar die verandering is moeilijk te omschrijven, helaas. Maar een paar foto’s kan natuurlijk wel.

DSCN1614

DSCN1610

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.