Egyptische ui ontleed

Ik laat jullie graag eens kennismaken met de Egyptische ui. Ik heb ḿ al sinds mijn 1e tuinjaar in de volkstuin maar vorige week heb ik de ui ontleed en hier foto’s van gemaakt. Voor de mensen die niet weten wat er zo bijzonder is aan een Egyptische ui: deze ui maakt wel knoppen maar bloeit nooit. De knoppen bestaan namelijk uit weer allemaal nieuwe uitjes. Doordat de kop op den duur te zwaar wordt buigt de stengel naar de grond en zo plant de ui zich voort. Dit keer heb ik een knop helemaal opengemaakt om te kijken hoe die mini-uitjes erin zitten.

hele_egyptische_uiegyptische_ui_01egyptische_ui_02egyptische_ui_03egyptische_ui_04egyptische_ui_05egyptische_ui_06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.