Vlijtige liesjes en vuurdoorn

DSCN9404Voorgaande jaren kocht ik altijd in april/mei een tray met 10 vlijtige liesjes. Afgelopen winter zag ik in de zadenfolder zaad voor vlijtige liesjes staan en het leek mij leuk om deze eens zelf op te kweken. Toen in de winkels al prachtige, grote, bloeiende vlijtige liesjes te koop waren, waren de mijne eigenlijk nog maar klein. En mijn vensterbank stond bomvol met allemaal kleine plantjes. Was het de moeite waard…? Inmiddels zitten de plantjes in de bloemenzuil en doen ze het erg goed. Ze bloeien nog niet, maar de blaadjes zien er fris en groen uit en voor het eerst hebben alle plantjes de plaatsing in de zuil overleefd. Al ben ik misschien nog iets te vroeg met mijn conclusie. In ieder geval heeft het zo zijn voordeel om de plantjes in de zuil te kunnen doen als ze nog niet zulke grote wortels hebben. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontwikkelen.

Ook mijn vDSCN9405uurdoorn ziet er goed uit. Vorig jaar aangeschaft om een mooie groene ‘muur’ te maken die ook in de winter nog groen is. Samen met de klimhortensia heb ik dan een doorlopende bloei: eerst de vuurdoorn, dan de klimhortensia en vervolgens krijgt de vuurdoorn knaloranje bessen. Echter… dan moet de vuurdoorn wel bloeien. En dat deed het vorig jaar niet.

Dit jaar vast wel, het lijkt op een hele overvloedige bloei. Ik hoorde van de week nog dat er meer mensen zijn die bij deze plant om het jaar veel bloemen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.