Alles groeit

DSCN1634 DSCN1633In mijn tuin begint alles steeds meer te groeien. De bieten zijn al duidelijk zichtbaar, maar het onkruid doet even hard mee. De meeste koolplantjes zijn goed aangeslagen, enkele worden wat miezerig en zullen het waarschijnlijk niet halen. Vandaag heb ik (bijna) de laatste bloemkool erin gezet. Twee kon ik niet meer meenemen, maar deze waren toch nog wat klein. Ik kan wel zien dat de andere koolplanten al langer in de tuin staan, als ze eenmaal op gang komen groeien ze hard.

De cDSCN1630apucijners die ik had gezaaid zijn erg interessant voor de vogels. Laatst kon ik de helft er weer in stoppen. Vlaggetjes tegen de vogels? Cd’tjes kan ook! En daar heb ik er nog genoeg van. Nu hopen dat de vogels er lang genoeg vanaf blijven tot de capucijners plantjes zijn geworden.

DeDSCN1635 witlof heb ik al half april gezaaid, evenals de prei. Het leek inmiddels net een ingezaaid grasveldje. Ik heb ondertussen thuis maar weer gezaaid en zowaar is daar in twee dagen al wat opgekomen. Daar had ik dus geen maand op hoeven wachten. Ik was dan ook verbaasd toen ik toch wat plantjes zag staan bij het onkruid weghalen in de tuin. En hoewel het er maar een paar zijn heb ik dan toch nog witlof in mijn tuin. Heel handig, die stokjes die precies het rijtje aanwijzen waarin gezaaid is. Vooral als je niet weet hoe de plantjes eruit moeten zien 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.