Verdwaald

P_20150525_200145In mijn mini-tuintje op de eettafel is een nieuw plantje opgekomen. Het heeft een tijdje geduurd voor ik zeker wist wat het was, maar inmiddels is de gelijkenis met een vlijtig liesje wel heel groot. Het groeit hard en moet maar snel uit deze pot, anders is de mini-tuin straks overgenomen door één plant.

Wat ik me alleen nog steeds blijf afvragen is: hoe is het zaadje in deze pot beland? Tijdens het zaaien van de vlijtige liesjes was de pot ver uit de buurt. Eenmaal in de aarde zal het niet meer overspringen.

Het lijkt me waarschijnlijker dat er een zaadje in het mos zat. Als ik het goed heb, heb ik dit mos uit de bakken op mijn balkon gehaald. En vorig jaar is er een vlijtig liesje geweest dat zaad gevormd heeft. Blijkbaar had ik al eerder liesjes gezaaid dan ik zelf wist 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.