Komkommertjes

Ik heb al een hele serie snack-komkommers geoogst. Daarnaast nog een ‘grote’ komkommer (het bekende formaat dat in de winkel ligt) en dan rest er nog één komkommerplant waarvan ik nog altijd niet weet wat voor komkommers daar aan gaan groeien. Deze week wilde ik toch eens kijken hoe het kwam dat die plant maar groter en groter werd maar ik nog geen komkommers had kunnen oogsten.

Ik meende vorig jaar komkommerplanten te hebben gediefd maar bij deze snack-komkommerplanten is het niet nodig. Bij de gekregen plant misschien wel…?

Het was een heel geharrewar, om de bewuste plant compleet in beeld te krijgen. Vanaf het begin splitst de plant zich al snel in meerdere takken en ja… dát kwam me wel bekend voor! Vorig jaar, op mijn werk, mochten we van de komkommerplanten twee takken laten groeien, de andere zijtakken moesten eraf. Doe je het niet, dan ziedaar het resultaat: een alsmaar groter wordende plant waar geen enkel noemenswaardige komkommer aangroeit.

Ooo, het voelt zo zonde om al die grote, frisse, gezondP_20150714_182520e takken eraf te snijden! Nog meer eigenlijk dat ik het eerder had moeten doen zodat de plant de energie in de komkommers had kunnen steken… Ach, beter laat dan niet. Inmiddels is de 3e soort komkommerplant netjes ‘geknipt en gekapt’ en is het nu wachten op de oogst. Hoewel, ik heb er al lekker van kunnen eten; het was een oogstrelend bordgarnituur en lekker fris bij de nasi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.