Tuinwandeling

DSCN1757
1. vooraanzicht tuin

DSCN1470Hoewel ik vrijwel dagelijks foto’s, gemaakt in mijn tuin of balkon, bij mijn berichten zet, verbaast het mij niet om wel eens te horen dat mensen geen idee hebben van hoe mijn tuin eruit ziet. Ook al is er een foto op de hoofdpagina met een vooraanzicht, het is vanaf een foto heel moeilijk om in te schatten hoe het er daadwerkelijk uit ziet.

Misschien kan ik jullie een klein beetje helpen met deze foto’s en het teeltplan. Ik ben vooraan in de tuin begonnen. Op het teeltplan sta ik dan ongeveer halverwege het pad dat langs vak A en B loopt, een rij tegels daarvan is nog nét op de foto te zien. Op foto 1 met het vooraanzicht van de tuin kun je links vak A zien, met daarin de aardappels, rechts daarvan een pad met aan de andere zijde vak B met de uien.

Voor de volgende foto loop ik het pad op dat op foto 1 niet te zien is omdat het links net buiten de foto valt. Op het teeltplan zien jullie een pad langs de gehele lengte van de tuin lopen, van voor naar achter, helemaal aan de linkerkant. Dat ga ik nu oplopen om de rest van de foto’s te maken.

DSCN1758
2. naast vak C

Een paar meter de tuin ingelopen, ik sta nu naast vak C, ook gevuld met aardappels. De camera is gericht naar rechtsachter. Je kunt nog net de tuinkast zien, die op het teeltplan ongeveer bij de letter P staat. Vooraan zie je de aardappels, dan de vergeelde spinazie waarvan ik het zaad wil vangen. De grote struiken rechts van het net (waaronder de aardbeien zitten) zijn de frambozen. Op de foto zie je links van het net wat ‘blauwige’ planten, dat zijn de koolplanten waar ik nu heen ga ‘lopen’

3. bij de koolplanten
3. bij de koolplanten

Ik sta nu naast vak K met de koolplanten. Ik richt de camera naar de tuin van de buurman (misschien was het achteraf gezien handiger geweest om steeds de tuinkast in beeld te houden? Met een grotere foto zou die er linksbovenin nog op staan) Rechts voor me is weer het net met de aardbeien eronder. Recht voor me kan ik, bij goed kijken, nog net wat zien van het plastic van de tunnelkas voor de komkommer (vak N). Linksachter zie je de rode rozen (vak L)

DSCN1760
4. achterin de tuin

Ik loop nog verder naar achter in de tuin en draai me half om, de laatste foto, 4. Je kunt middenrechts nog wat koolplanten zien en een stukje oerwoud van de frambozen, recht voor: de rode roos en de vlinderstruik die erachter staat. Op de voorgrond staat links de gieter in vak O (het pad loopt niet tot achter zoals op het teeltplan staat aangegeven) Precies middenvoor zie je de bonenplanten en de tomatenplanten. Niet volgens het teeltplan, ik zag na het maken van het plan dat er nog twee soorten niet graag naast elkaar staan. Bovendien was ik ook nog vergeten de tomatenplanten ergens te plannen, wel lastig als je er een stuk of tien wilt… 😉

Het paadje dat je op de foto ziet loopt tot mijn ’terrasje’, en links daarvan zie je net niet de tuinkast staan.

Ik ben benieuwd of het iets heeft bijgedragen aan de beeldvorming. Niet de hele tuin is in beeld geweest. Op sommige plekken groeien de planten dusdanig over het pad dat je er niet echt langs kunt… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.