Al wat bloeit…

DSCN9616Het is een fleurige boel op mijn balkon. Steeds meer bloemen gaan open, steeds meer bloemtrossen laten zich op hun mooist zien. De afgelopen week mocht ik eindelijk aanschouwen hoe ‘Middaggoud’ (gazania) eruit ziet. Dat heb je met een zakje zaad, het duurt nog tijden voor je weet of je het wat vind. Nou ja, alsof er lelijke bloemen bestaan hè! Maar waarschijnlijk is dat wel de reden waarom mensen gemakkelijker het tiendubbele betalen voor bloemen in de winkel. Je weet wat je koopt. Én je hebt DSCN9617er natuurlijk weinig werk van (en dus minder plezier 😀 ) waar mensen ook graag wat extra voor betalen.

Op het zakje zaad van de Middaggoud stond natuurlijk wel een plaatje van de bloemen. Toch ziet het er in het echt heel anders uit. Ze zijn prachtig geel, op het zakje lijken ze oranje-rood. En dat het zulke grote bloemen worden had ik óók niet gedacht. Wat een schoonheid…

De planten die in de hangende bak zitten heb ik eens gekregen. Nou, de hele bak beter gezegd. Leuk om dan na 2 maanden te ontdekken dat er niet enkel lichtroze bloemetjes aan komen maar dat er verschillende soorten in de bak zitten. Het maakt het tot een fleurig geheel. Een leuk idee om zelf ook eens uit te proberen!

En dan heb ik ook nog de vlijtige liesjes. Op het zakje staat halfschaduw maar de plantjes die in de volle zon staan bloeien een stuk uitbundiger dan de plantjes die aan de halfschaduw zijde zitten. Die komen maar moeizaam tot bloei. Ik kan ze wat lastig verplaatsen dus ik laat ze maar hangen. Ach, er bloeit ook genoeg, dus zo erg is het niet. De gieter waar de vlijtige liesjes van de foto in zitten staat voor het raam, als de lamellen open zijn kan ik er zelfs van binnenshuis van genieten 🙂

DSCN9618DSCN9619

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.