Doorweekte tuin

Na drie dagen (of is het al vier?) met heel erg veel regen is mijn tuin behoorlijk doorweekt. Terwijl ik donderdagmiddag nog wat plantjes water gaf om te voorkomen dat ze uit zouden drogen, begon het ’s nachts te onweren en te hozen en nadien is er ook nog heel veel water gevallen.

Doorgaans is het daarna in de tuin niet al te plezierig, vooral omdat de natte klei overal aan blijft plakken en het flink glad kan zijn. Maar gelukkig, toen ik vandaag kwam waren de paden schoon van aarde en ik hoefde niet middenin de tuin bezig te zijn dus veel aarde aan mijn laarzen heb ik ook niet gekregen. Bovendien had ik een tuinmaatje die me met veel plezier hielp met tuinieren. Terwijl zij aan het oogsten was, haalde ik de vele distels uit de tuin. Het was hard nodig en na zoveel regen is het echt een fluitje van een cent. Moet je normaal gesproken de distels erg voorzichtig uit de tuin scheppen om te voorkomen dat er nog restjes wortel achterblijven, nu kon ik ze bij zulke zompige klei bijna zonder schepje er heelhuids uit krijgen. Echt een klusje voor na een regendag.

Een andere klus die er nog lag te wachten was vandaag ook heel geschikt. Namelijk het maken van mijn ‘hekje’. Ik was hier al eerder mee bezig geweest maar helaas mocht het niet zo dicht bij het pad staan. Na het doorlezen van het reglement voor ik wegging, kon ik nu zonder twijfel het hekje nog eens plaatsen. En samen gaat dat natuurlijk nog veel sneller en kun je ook dubbel genieten van het resultaat. De diepe gaten die gemaakt moesten worden voor de verticale stokken waren in een wip klaar in tegenstelling tot de vorige keer toen het al een tijdje droog was geweest.

De berg takken die ik had opgespaard bleek helemaal niet zo groot te zijn. Het is nu zo goed als op. Maar goed, voorlopig is het hekje ook wel groot genoeg dus dat is geen probleem. Aan de rand voor het hekje hebben we wat bodembedekkers geplant. En wederom kwam het goed uit dat het erg nat weer was! Zo hoef ik me geen zorgen te maken als ik morgen geen water kom geven. Deze plantjes slaan gegarandeerd aan in de natte klei! DSCN1922

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.