Generatie-plankje

DSCN1923Het plankje op de foto heb ik jaren geleden als tiener eigenhandig geschuurd (met de daarbij opgelopen splinter van 10 cm in mijn hand…) en geverfd. Het heeft voor mijn slaapkamerraam gehangen en heeft heel wat plantjes gedragen. Ik verhuisde, mijn kamertje bleef, inclusief plankje met nog een enkel potje erop.

Laatst is mijn oude slaapkamer als kantoor in gebruik genomen, opnieuw geverfd en het plankje verdween in een doos.

Nog net op tijd kon ik het redden van de rommelmarkt. Dit is hét plankje dat ik ZELF geschuurd en geverfd heb, één van mijn eerste schuur- en verfklusjes. Bovendien had mijn moeder het vroeger op haar kamer Die waarde lees je er niet vanaf op een rommelmarkt. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit ergens anders zo’n plankje gezien. Zou het door een eerdere generatie met de hand gemaakt zijn…?

Ik heb het meegenomen naar huis en het heeft nog diezelfde avond een nieuwe bestemming gekregen. Geen plantenplankje voor het raam, maar gewoon aan de muur. Heel handig, zulke schilderij-railsystemen. Voor het raam in de volle zon zal ik de plantjes veel te vaak water moeten geven en moet ik me weer verdiepen in cactussen. Deze orchidee houdt niet van volle zon en past precies op het plankje. Nu nog op zoek naar wat meer kleine potjes. En mocht het toch te donker zijn, dan is het plankje in een oogwenk verhuisd naar zonnigere plekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.