Bladeren

DSCN0749 Je hebt bladcompost en je hebt blad dat compost wordt. Voor het eerste moet je een vuilniszak vullen met bladeren, deze naar de tuin vervoeren en de boel laten composteren, het tweede zijn de afgevallen bladeren in de tuin die composteren op de plek waar ze gevallen zijn. Ik vind de tweede versie een stuk gemakkelijker, maar ja, niet al mijn planten laten zoveel bladeren aan de voet vallen zoals deze braamstruik.

1446991759907144167743De vuilniszak met bladeren staat inmiddels in de tuin. Het was nog een hele happening. Ik zou de zak even in mijn heerlijk grote fietstas stoppen en zo meenemen. Tegen de tijd dat ik naast mijn fiets stond was de zak echter zo gegroeid dat deze met geen mogelijkheid in mijn fietstas paste. Of misschien waren mijn fietstassen gekrompen? Het overkomt me wel vaker, dat ik naast mijn fiets sta met een berg spullen en me opeens afvraag hoe ik dat eigenlijk dacht mee te nemen. En toch leer ik er weinig van. En waarom? Omdat het toch altijd weer lukt. Hoe groot de berg spullen ook is, hoe klein de fietstassen ook lijken, het lukt me elke keer weer om alles mee te nemen.

Desondanks heb ik voor de kas die ik binnenkort ga verhuizen toch maar een auto met aanhangwagen geregeld šŸ˜‰

2 antwoorden naar “Bladeren”

  1. Als je een spin gebruikt kun je op de bagagedrager van je fiets heel veel meenemen, bv een vuilniszak vol bladeren (eigen ervaring).
    EĆ©n ding: als je heel zware dingen op de bagagedrager zet kan je fiets gaan “steigeren”, wel opletten dus.

    • Haha, inderdaad! Daar heb ik ook al ervaring mee, maar dat is al lang geleden. Toen bracht ik folders rond en moesten we van die programmaboekjes voor theater rondbrengen. Makkelijk bezorgen maar zwaar qua vervoer. De fiets sprong spontaan op zijn achterste šŸ˜‰
      Zo te lezen vervoer jij ook veel op je fiets…?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.