Eindeloze bloeier?

roze dahliaDe één-na-laatste keer dat ik op mijn tuin was begon de roze dahlia er al wat kleurloos uit te zien. Het leuke van deze dahlia is dat de bloemen felroze zijn en als de uitgebloeid beginnen te raken verkleurt dit naar wit. Dat ze er de vorige keer dus nogal witjes uitzagen deed mij denken dat het bijna het einde van de bloeiende dahlia was voor dit jaar.

Gister werd ik echter vrolijk verwelkomd door een heel bos knalroze dahlia’s. Ik heb weer alle bloemen eraf gesneden zodat ik weer een aantal dagen binnenshuis kan genieten van deze roze pracht.

Wisten jullie trouwens dat je dahliaknollen pas ná de eerste vorst uit de grond moet halen? De knol gaat dan pas in rust. Haal je de knol er te vroeg uit dan loop je het risico dat de knol in de opslag weer gaat uitlopen.roze dahlia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.