Een bloeiende plant

gerberaMijn Gerbera bloeit! En ja, dat is zeker nieuws dat het vermelden waard is. Ik heb het plantje namelijk niet kort geleden gekocht en doorgaans is dat het enige moment dat het plantje bloeit. Erna, nadat ik overigens erg van de mooie bloemen heb genoten, krijgt de plant luis. Hoewel ik de plant regelmatig aandacht geef, met name met de plantenspuit met afwasmiddel, is het daarna meestal afgelopen met de pret. Dit jaar heb ik erg veel last van luis bij mijn planten en is het dus helemaal bijzonder dat de ik plant niet alleen luisvrij maar ook nog weer in bloei heb gekregen. In de zomer heeft het plantje een paar maanden buiten gestaan en ik heb het idee dat dat erg goed voor ‘m is geweest. Inmiddels staat de Gerbera alweer een hele tijd binnen, is het nog steeds luisvrij en kan ik sinds een paar dagen genieten van de roze bloem.

En voor het geval het nog steeds niet duidelijk is waarover ik toch zo verheugd ben: de Gerbera is één van mijn lievelingsbloemen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.