Verse witlofsalade

witlofHet werd hoog tijd dat ik weer een nieuw bericht zou plaatsen. En gelukkig is er ondanks de winter ook weer genoeg te vertellen. Zowel gister als vandaag kon ik een uiterst verse salade eten door de witlof op zolder te oogsten. Ik at het nog nét niet rechtstreeks vanaf de wortels.

Het zijn prachtige kropjes geworden en ik toon jullie dan ook met enige trots de foto’s van mijn witlof. De geoogste witlof op de foto had ook nog eens amper een stronk waardoor ik er heerlijk veel van kon eten. En ja, het smaakt echt anders dan de witlof uit de winkel. witlofTen eerste is het natuurlijk al veel verser maar ook de smaak is dieper en verfijnder. Wat dat betreft komt het telen van witlof ook komend jaar weer op de planning!

Doorgaans eet ik witlof rauw, als salade met appel, rozijnen en wat slasaus. Eventueel gaan er nog wat walnoten of cashewnoten door. Sinaasappel smaakt er ook prima bij: in partjes door de salade of als versgesperst jus. Begint bij jullie het water al in de mond te lopen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.