Teeltplan 2016

Het stond al even op de planning, tenslotte is de eerste maand van 2016 alweer bijna ten einde, maar hier is ‘ie dan! Met het teeltplan van vorig jaar (te vinden bij: bron van informatie > teeltplan) ernaast houd ik rekening met de wisselteelt. Waar vorig jaar wortelgewassen stonden komen dit jaar de koolgewassen. De bladgroenten en peulvruchten nemen de plaats van de wortelgewassen in.

Op dit moment heb ik nog niet ontdekt welk soort ik vergeten ben, welke groenten naast elkaar komen te staan terwijl het slechte buren van elkaar zijn of wat op papier prima lijkt te passen maar in de praktijk werkelijk onmogelijk is. Ik hoop het elke keer weer in één keer passend te krijgen maar doorgaans komen de mitsen en maren pas bij het zien van een netjes teeltplan, met mooie kleurtjes, op het moment dat ik denk: hier wil ik niet meer in hoeven krassen!

Ach.. zo gaat dat nou eenmaal. Bovendien, in het teeltplan van vorig jaar heb ik geloof ik maar één aanpassing hoeven maken maar ook daar zag de praktijk er anders uit dan hoe het op papier stond. Ik zaai eens wat meer, heb opeens heel erg zin in een jaar met véél tomaten of laat tot driemaal toe de zaailingen verdrogen. In het begin van het jaar mag ik dan nog de illusie hebben dat het dit jaar wél helemaal volgens plan gaat, maar eigenlijk zijn al die veranderingen en verrassingen juist datgene wat het tuinieren zo leuk maakt. Dus, ik ben benieuwd waar ik dit jaar weer door verrast wordt! teeltplan volkstuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.