Cherry-tomaatjes in januari

P_20160122_163835 De eerste cherry-tomaatjes van 2016 kleuren al mooi oranje. Dát is nog eens een vroege oogst! Of een late, zo zou je het ook kunnen noemen. Deze soort tomatenplant “Sungold”, blijft maar doorgroeien en zo ben ik nu met deel twee van de plant bezig. Ooit topte ik deel één van de plant en zette ik die in het water. Inmiddels is de stek alweer uitgegroeid tot zo’n grote tomatenplant dat de volgende top ook alweer in een vaasje staat. Sterker nog, de plant wil zó graag doorgroeien dat ik drie keer een top eraf moest halen om te voorkomen dat de plant groter zou worden dan de pot toelaat. Wordt de plant te groot dan blijven de tomaatjes veel te klein. Nu de top er alweer een tijdje af is kan ik duidelijk zien dat de plant zijn energie steekt in de groei van de tomaten. En ondanks de vorst buiten en de minimale zonnestralen (ik durf niet eens met zekerheid te zeggen dát deze plant wel zon krijgt) kleuren de tomaten toch oranje. Deze soort hoort trouwens oranje, de eerst zou ik in principe al kunnen eten. P_20160122_164028

De eerst top is al aangeslagen in een potje met aarde, deze twee topjes staan voorlopig nog even in het water maar hebben inmiddels ook al wat kleine worteltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.