Het voorjaar in huis

Zoals ‘Lijn’ in haar reactie op ‘heimwee’ al aangeeft is het een heel goed moment om op dit moment bloembollen te kopen om het voorjaar vast in huis te halen. Terwijl je bij de bloemist zomaar 7 euro betaalt voor een potje met wat mos en zes bijna bloeiende narcisbollen, kun je voor hetzelfde geld in de tuincentra een hele bak mos en dertig narcisbollen kopen. Het is misschien een beetje overdreven om zo massaal het voorjaar in huis te halen, maar het geeft maar aan dat met een beetje creativiteit je zelf ook een mooi voorjaarsbakje kunt maken. In huis is het warm genoeg om de narcissen vlot te laten groeien. Bovendien is het veel leuker om het proces vanaf de kale bol tot de bloeiende narcis mee te maken dan het al kant-en-klaar mee naar huis te nemen en na 3 weken de uitgebloeide narcissen alweer buiten te moeten zetten.

Hyacinten Ik heb het dit jaar helemaal gemakkelijk. Iemand anders kocht voor mij al een voorjaarsbak, een mooie glazen pot met mos en drie hyacintenbollen. Inmiddels komen de bloemen al uit en nog even en ik zal ze waarschijnlijk om hun sterke geur verbannen naar de badkamer. Tot die tijd geniet ik ervan tijdens het typen van mijn blogstukjes en gebruik ik het ter inspiratie voor, jawel, dit blogstukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.