Plant een boom

Over het planten van een boom las ik eens een mooi gezegde waar ik altijd weer aan moet denken als ik overweeg een nieuwe (fruit)boom te planten:

Het beste moment om een boom te planten was twintig jaar geleden,

het één na beste moment is vandaag.

Twintig jaar gelden kon ik nog geen bomen planten en had ik ook helemaal geen tuin om een boom in te planten. Maar inmiddels wel en er staan al twee appelboompjes in mijn tuin, een perenboom en een pruimenboom. Wat dat betreft: hoe eerder hoe beter want voor een boom vruchten geeft kan best een tijdje duren. Mijn perenboom plantte ik in mijn eerste volkstuinjaar en heeft inmiddels 2x vrucht gegeven. Het tweede jaar 2 peren en het derde jaar 1 peer. Wat dat betreft was twintig jaar geleden wel een mooi moment geweest om die boom te planten 😉

appelboomVoordat je maar snel een boom in je tuin zet is het wel handig om eerst eens uit te zoeken hoe groot de boom gaat worden. Over 5 jaar een boom moeten kappen omdat de boom ‘buiten de regels’ groeit is wel erg jammer natuurlijk! En wat tegenwoordig gelukkig ook kan is een boom komen die al hetzelfde jaar, of het jaar erop, vruchten geeft. Lang leve de (fruit)boomtelers. Mijn terras-appelboom gaf het eerste jaar meteen al 6 flinke appels. Zo kan het dus ook!

En dan nu weer een nieuwe poll: welke boom zou jij willen planten?

This poll is no longer accepting votes

Stel: de gemeente waarin je woont plant een boom bij je in de buurt en jij mag kiezen welk soort. Wat kies je?
8 votes
×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.