Klimhortensia

klimhortensiaDaar zit ik dan… in de bibliotheek met een heleboel boeken om mij heen maar geen enkel groen blaadje te bekennen om inspiratie aan op te doen. Mijn laptop moet gerepareerd worden en mijn typsnelheid telt alleen voor een toetsenbord, niet voor een touchscreen. Dus zit ik in de bieb.

Om praktische redenen kan ik me wel voorstellen dat er geen planten staan in de bibliotheek, maar sjonge… er mist hier toch écht wel iets. Groen is rustgevend, planten stralen iets uit van thuis. Of is dat alleen zo voor mensen zoals ik?

Ik zou natuurlijk ook een ‘groen’ boek uit de kast kunnen trekken of wat informatie kunnen opzoeken op het internet maar daarvoor zit ik toch liever thuis op de bank. Dus heb ik gister op mijn balkon foto’s gemaakt om zo in de bibliotheek toch enige inspiratie bij de hand te hebben.

Ik zoek een foto op en kijk naar mijn klimhortensia die alweer haar eerste blaadjes heeft geopend. Het zijn nog maar enkele blaadjes maar de rest van de plant zit barstensvol knoppen. Wat zal dat weer veel groens geven in de zomer! Wat een rust en wat een thuisgevoel zal het uitstralen!

Ik weet genoeg, tijd om naar huis te gaan. klimhortensia

Eén antwoord op “Klimhortensia”

  1. Beste Marijke, wat een leuke site heeft u. Ik ben al een tijdje op zoek naar een roze klim hortensia een kwam ik bij uw site terecht.
    Van ieder plantsoort beschrijft u uw waarnemingen. Die merg die muis was ook een grappige.
    Wat ik zo mooi vind aan de klimhortensia is nieu zozeer de bladeren en of de bloemen, maar de kale hout, de kleur ervan. Het is een prachtige rood/paarse kleur in de winter.
    Aan het uiteinde van ieder ent groeit er een speerachtige knoppen. Het contrast tussen de kleur van de taak een de knop is zo duidelijk zelfs vanuit de eerste etage zie je dat staan, dat dat mijn indruk heeft gegeven om deze plant te gaan kopen.
    Heeft u deze ook opgemerkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.