Bijna een jaar rond

cherrytomaat, sungoldNog steeds kan ik, slechts zo nu en dan hoor, wat cherrytomaatjes eten. Deze week at ik er weer vier van de plant in de vensterbank. Hoelang de plant het nog volhoudt is nog even de vraag. De bladeren vertonen kale plekken, ik vermoed dat de voedingsstoffen in de aarde opraken. Dat je kamerplanten geen voeding hoeft te geven in de winter telt natuurlijk niet voor zo’n tomatenplant die er überhaupt niet hoort te zijn in de winter. Echter is het doseren van plantenvoeding voor één plant nogal lastig met tot gevolg dat ik het maar helemaal niet doe 😉

Ik heb overigens alweer een record gebroken, vorig jaar at ik de laatste tomaat in januari, als ik het goed onthouden heb.

knoflookBehalve de cherrytomaten eet ik ook nog steeds de knoflook uit eigen tuin. Deze week haalde ik echter de allerlaatste van de zolder. Een prachtige dikke! De nieuwe knoflook staat allang in de tuin maar zal ik pas in mei/juni kunnen oogsten. Komend jaar wil ik op twee momenten in het jaar knoflook gaan planten. Het kan namelijk in het voorjaar en in het najaar en tot nu toe deed ik het alleen in het najaar. Vorig jaar had ik zoveel bollen dat het me voorlopig wel genoeg leek. En ik kwam inderdaad een heel eind. Dit jaar nog één keer knoflook in de winkel kopen, daarna hoop ik zelfvoorzienend te zijn 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.