Naaimachine

IP_20160324_150404k had niet gedacht het ooit nog eens te combineren: naaien en tuinieren. Nou ja, de korte broek die ik speciaal voor het tuinieren heb gemaakt niet meegeteld dan. Behalve de kleren die ik aan heb is er weinig voor de tuin te naaien. Dacht ik. Tot ik me afvroeg hoe ik op een boomvriendelijke manier de takken van de fruitbomen naar beneden kon trekken. (zie ook blogbericht bomen snoeien)  De potjes die ik in het najaar voor de oorwurmen aan de boomtakken heb gehangen, hangen daar met touw wat na een jaar door de tak omgroeid is. Als ik de takken met touw naar beneden ga trekken zal dat vast niet goed gaan.

En zo kwam ik op het idee om de naaimachine te gebruiken. Wat restjes stof, twee gaatjes in de lapjes en ik kan er zo een touwtje doorheen rijgen. De lapjes kunnen ruim om de tak en zullen in 10 jaar nog niet te strak zitten. Het klinkt mij als een ‘met zachte drang naar beneden leiden’ in de oren, helemaal volgens het boekje.

Uiteraard, als naaister wil ik natuurlijk wel dat de stof netjes afgewerkt is met een zigzagsteek want stel je voor de in de tuin de rafels erbij hangen, dat kan natuurlijk niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.