Vogelhotel?

P_20160401_190938Het vogelhuisje van de buren is in gebruik genomen. 11 maart schreef ik dat er regelmatig pimpelmezen te zien waren maar dat ik nog niet wist welk vogelhuisje ze zouden kiezen. Na verloop van tijd werd het wel duidelijk. De mezen vlogen af en aan met takjes en het huisje ging er zelfs een beetje scheef van hangen. Ik verwisselde mijn vaste plekje aan tafel met die aan de overzijde zodat ik tijdens het eten het gefladder mooi kon bekijken.

Helaas is het de laatste tijd nogal rustig. Niet dat ze niet meer komen maar het lijkt me dat ze te weinig komen om hun nestje af te bouwen en te gaan broeden. Het is begonnen met het mooie weer. Plotseling zat ik regelmatig op mijn balkon en ook de deur van de buren stond vaker open. Voor zover ik weet hebben de buren amper op het balkon gezeten maar het lijkt de pimpelmezen toch afgeschrikt te hebben. Zo nu en dan zie ik ze weer eens het huisje in wippen. Zouden ze het als hotel gebruiken en ergens anders een broednestje aan het bouwen zijn?

Op de site van de vogelbescherming lees ik dat pimpelmezen van maart tot juli broeden, 2-3 keer eieren leggen en dat ze wel 8-14 eieren leggen per keer. Hoe dat allemaal in dat kleine huisje moet passen weet ik ook niet, maar blijkbaar weten de meesjes er wel raad mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.