Tulpen in bloei

DSCN2337-1Bloembollen: ik vergeet doorgaans dat ik ze in mijn tuin heb gezet en al helemaal wáár ik ze heb gezet. Momenteel is het duidelijk te zien, vrijwel alle tulpen staan in bloei of hebben gebloeid. Van sommige soorten kan ik me niet eens herinneren dat ik die ooit heb gekocht, anderen staan al zolang op dezelfde plek dat ze zich al hebben vermenigvuldigt. Ik geniet erg van de tulpenpracht en vind het eigenlijk jammer om ze af te knippen. Toch heb ik dat deze week gedaan. In de tuin staan ze weliswaar langer te bloeien maar thuis zie ik ze veel vaker. En nu er steeds meer in bloei komt in de tuin mis ik die paar afgeknipte tulpen niet zo. Het beste moment om de tulpen te knippen is als ze nog niet in bloei staanDSCN2334-1. Het was dus even zoeken of ik nog een aantal met een (bijna) dichte knop kon vinden, de meeste tulpen zijn al open. De wit-roze (rechter foto) zijn mijn favoriet. Ze beginnen wit en kleuren tijdens de bloei naar roze. Het begon met één tulp, inmiddels zijn het er al twee met een mooie volle bloem. Op de foto linksonder staat een tulp met een grappige, puntige vorm. Ik kan me niet herinneren dat ik die vorig jaar heb gezien maar hij zal er toen ook al hebben gestaan, dit jaar zijn er geen nieuwe bollen bij gekomen. Ook hier lijkt de bol zich al te hebben vermenigvuDSCN2331-1ldigd. Dubbel plezier!

Eén antwoord op “Tulpen in bloei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.