In gebruik genomen

DSCN2339-1 Na maanden van voorbereiden, kas afbreken, verhuizen, benodigdheden verzamelen, opbouwen, glas bestellen en erin zetten is de kas eindelijk in gebruik genomen! Vandaag zette ik er vijf tomatenplanten in die thuis al mochten opgroeien. In de kas zullen ze genoeg ruimte hebben om diep te wortelen, groot te worden en vruchten te produceren. Met het warme weer van vandaag zal het in de kas al als zomer aanvoelen.

Mits ze voldoende water krijgen zullen ze al snel een groeispurt inzetten. En dat water is iets wat niet vanzelf komt. Een week thuisblijven van de tuin is verleden tijd, ook al regent het dat het giet.

Overigens is een fikse regenbui niet verkeerd voor de kas, het glas kan namelijk ook wel wat water gebruiken. Ik ben vanmiddag al even bezig geweest aan de binnenkant met een sopje en een spons maar huishoudelijk werk tijdens het ’tuinieren’ is een slechte combinatie. Hopelijk zorgt een regenbui voor de buitenkant, dat zou al een heel stuk schelen. DSCN2338-1En laat de regen er dan ook de stickers maar van af spoelen, die plakken helaas nog wat te goed… DSCN2347-1

3 antwoorden naar “In gebruik genomen”

 1. Gefeliciteerd, al je werk is beloond.
  ’t Was zeker wel lekker warm in de kas.
  Zou je mij een foto kunnen mailen van de glasvastzetters die je hebt gebruikt en het adres waar je ze gekocht hebt.
  Zelf ben ik vorig jaar op zoek geweest en niet geslaagd.
  Een foto van jou heb ik uitvergroot en zo te zien zijn deze wel geschikt om mijn glas vast te zetten.

  Vast bedankt en heel veel plezier met alle planten in de kas..

  • Ik heb twee verschillende glasclips voor mijn kas. Degene die er bij zaten kon ik niet meer nieuw krijgen. De M-vorm-clips heb ik gekocht bij http://www.tuinkassenwinkel.nl, ze zijn ook gewoon te koop bij de welkoop. Omdat het verschil tussen het glas en het frame soms te groot is lijken deze niet te passen. Het kan het helpen om een extra laag glastape aan te brengen (dikker glas gebruiken kan natuurlijk ook 😉 ) kreeg ik als tip van de verkoper van de Welkoop. Daardoor kon ik de M-clips ook gebruiken.

   • Bedankt, als ik een keer in Houten ben ga ik bij Welkoop kijken.
    Bij de glasclips die ik nu gebruik wordt een metalen plaatje gebruikt om de dikte aan te passen.

    Heel veel succes en je zult vast heel veel plezier van de kas hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.