Wat is dit?

P_20160505_152148Niet alleen op mijn tuin komt er van alles tot bloei, ook op mijn balkon komt steeds meer kleur. Deze week ontdekte ik zelfs een geheel nieuwe bloem. Al een paar keer had ik naar die lange steel gekeken en het geregistreerd als ‘resterende narcistak’. Tot ik op een gegeven moment ontdekte dat er róde punten aan zaten. Nee… dat hoort niet bij een narcis die uitgebloeid is. Een dag later zag ik een onbekende bloem staan schitteren in de zon. Mooi donkerrood met een geel hart. Vanmorgen ging ook de tweede bloem open en er zit nog een derde knop in. Wat het voor bloem is, is mij een raadsel. Ik kan me helemaal niet herinneren dat ik zoiets heb gekocht. Het zal wel een bloembol zijn die vorig jaar niet gebloeid heeft en ik misschien het jaar dáárvoor in de emmer heb gedaan…? Heeft iemand enig idee van wat dit kan zijn? Of heeft iemand deze in de tuin en kan diegene mij meer erover vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.