Winterbloemkool

DSCN2333-1Het is wat een aparte naam: winterbloemkool. De bloemkool zelf komt namelijk pas in het voorjaar. De naam duidt echter op het feit dat deze plant de winter overleefd en daarom al in het najaar gezaaid kan worden. Het afgelopen jaar deed ik dit voor het eerst en afgezien van de slakkenvraat is dit best goed gegaan. Inmiddels staan er toch aardige koolplantjes in mijn tuin terwijl de zaailingen van dit jaar nog bezig zijn met afharden en in een klein potje zitten.

Gister ontdekte ik opeens dat er zowaar al hele kleine bloemkooltjes te zien zijn bij de winterbloemkool! Hoera! Door de vele slakken die er, met name tijdens het natte winterweer wanneer ik weinig op de tuin ben, zich flink aan tegoed hebben gedaan zijn de bladeren helaas niet erg groot. Hopelijk kan ik de bloemkool op tijd nog wat afdekken tegen de zon zodat het mooie, witte kolen worden. De plant op de foto is mijn beste, de rest hobbelt er wat achteraan qua groei of voorop qua gaten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.