Water!

DSCN2351De kas is nog maar amper in gebruik genomen en het wordt heet weer. Afgelopen vrijdag heb ik een hele serie plantjes in de kas gezet en, uiteraard, goed water gegeven. Zaterdag was het heet en kwam ik niet op de tuin. Zondag bedacht ik me dat dat wel een grote gok was geweest, als de planten op mijn balkon na één dag al slap hangen, dan zullen de planten in de kas er wel helemaal slap bij staan.

’s Avonds hoopte ik dat de planten nog zouden leven en gelukkig  bleek ik nog op tijd. De blaadjes van de tomatenplanten hingen al wel een beetje slap maar waren niet verdord. Ik had bij het planten het plantengat flink nat gemaakt waardoor de wortels voldoende vocht hadden. En hoewel de aarde droog lijkt is er onder het bovenste laagje al snel vochtige grond te vinden. Dat scheelt!

Vanavond ga ik toch maar weer water geven, na weer zo’n warme dag. Helemaal omdat ik de laatste tijd alweer heel wat gezaaid heb en het erg jammer van de arbeid zou zijn om de net ontkiemde zaadjes te laten verdorren in de brandende zon. Bovendien, met dit mooie weer is het ook wel erg leuk om even door mijn tuin te lopen en te genieten van alles wat in recordtempo zijn blaadjes ontvouwd, begint te bloeien of de grond uit spurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.