Vlinderkastjes

DSCN2350 Vorig jaar vroeg ik vlinderkastjes op mijn verjaardag en ik werd verblijd met twee mooie exemplaren. In de eerste instantie leek het me leuk om er één op het balkon te hangen en één in de tuin maar bij nader inzien heb ik ze toch maar beide in de tuin opgehangen. Tenslotte zijn er daar veel meer vlinders dan twee hoog op het balkon (hoewel de bijen en hommels dat balkon ook prima weten te vinden) en het gaat me er vooral om dat ze gebruikt worden natuurlijk! Inmiddels hangen beide kastjes de tuin op te vrolijken.

DSCN2349Ik las les net op de site van de Vlinderstichting dat je er nog wat takjes en dorre blaadjes in moet leggen (ik lees wel vaker de instructies achteraf 😉 ) dus ik moet ze nog even inrichten. Deze dagen zullen de vlinders er nog geen gebruik van maken aangezien het warm en droog is. Maar bij nat en koud weer hebben ze straks een vrolijk, beschut plekje om in te schuilen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.