Balkonbloeiers

DSCN2418Op mijn balkon is het momenteel één grote groene weelde. Tussendoor springen allerlei kleurige bloemen in het oog. De duizendschoon staat volop in bloei evenals mijn laatst aangeschafte petunia’s. Ik had op mijn verjaardag een cadeaubon voor de plaatselijke bloemenwinkel gekregen. Ik was al eens wezen kijken naar wat leuks maar had tot nu toe nog niks gezien voor op mijn balkon. Tot twee weken geleden. Een hangpot met petunia’s was zelfs in de aanbieding (twee voor de prijs van één) omdat de bloemen in de winkel maar niet tot bloei konden komen.  Niet-bloeiende planten verkopen nu eenmaal minder goed, maar ik laat me daar niet door tegenhouden. Zolang de plantjes er maar sterk en gezond uitzien ben ik tevreden. Sterker nog: ik heb liever dat er nog niet teveel bloemen in zitten omdat dit nogal eens betekent dat ze door de kweker geforceerd zijn tot bloei en bij mij op het balkon als eerste hun tere bloemetjes laten vallen omdat ze wat minder verwend worden. Enige nadeel is dat je niet kunt zien welke kleur de bloemen hebben maar dat kon de bloemist me wel vertellen. En zo kon ik DSCN2419afgelopen week genieten van een hangpot gevuld met frisgroene planten die in één week van geen naar tientallen bloemen overging. Op deze manier mis ik geen enkel bloemetje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.