Pioenrozen

DSCN2390Momenteel staat mijn pioenroos prachtig in bloei. Wat begon met een struik met 26 (!) knoppen loopt nu uit tot een struik die haar eigen bloemen niet meer kan dragen. Vorige week heb ik een tak afgeknipt om er thuis van te kunnen genieten, al wetend dat bij één hoosbui de bloemen anders allemaal tot op de grond zouden hangen. Ik wilde even afwachten of de kleine knoppen ook tot bloei zouden komen en inderdaad, daar heeft het de plant niet meer voor nodig. En zo zag ik in drie dagen een kleine knop, ter grootte van een cherrytomaat opzwellen tot een bloem van sinaasappelformaat. Fascinerend om te zien hoe al die blaadjes uit dat kleine knopje tevoorschijn komen!

Doorgaans gaan bloemen in een vaas veel sneller open dan als ze buiten in de tuin staan maar dit keer was het andersom. Vanmiddag zag ik op de tuin al een hele serie bloemen aan de plant zitten. DSCN2412Ik heb ze maar meegenomen om er thuis van te kunnen genieten. Voor het eerst pioenrozen uit eigen tuin 🙂 🙂

Eén antwoord op “Pioenrozen”

  1. hoi marijke,
    ik heb een vraagje,
    ik heb ook een pioenroos maar dit jaar bloeit hij helemaal niet, weet jij of hij nog kan gaan bloeien? groetjes Marie-Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.