Vanzelf water met mijn Big Drippa

bewateringsysteem kas Big DrippaSinds enige tijd heb ik een bewateringssysteem in mijn kas, genaamd ‘Big Drippa’. Dat is in ieder geval de naam die tuinkassenwinkel eraan gegeven heeft. Het systeem is eigenlijk heel eenvoudig. Een grote, waterdichte zak met een ventiel en een slangetje met 6 druppelmechanismen erin. Geen elektronica op batterijen, geen moeilijke handleiding. De druppelmechanismen kun je nog enigszins instellen op snel of langzaam, al is het lastig om in te schatten hoeveel water de plant dan krijgt. En drupt de eerste te hard dan doet de tweede maar weinig.

In het begin bleek ik iets verkeerd te hebben gedaan. Na een goede start kwam er opeens geen water meer uit druppelen. Ai… Ik had weinig tijd en heb het maar even laten zitten. Inmiddels weet ik dat er niets verstopt is en ik vermoed dat het ligt aan verschil in hoogte. Tja… de grond in mijn kas is nu eenmaal wat hobbelig. Na wat proberen doen de eerste druppelaars het gelukkig weer en de zak raakt ook daadwerkelijk leeg. Bij welke plant het precies terecht komt is nog niet helemaal met zekerheid te zeggen. In ieder geval wordt er bij mijn afwezigheid toch nog wat water gegeven in de kas, en daar ging het mij om đŸ˜‰

Het kan ook gemakkelijk gebruikt worden bij potten. Ik vermoed zelfs dat het makkelijker is want het hoogteverschil is makkelijk op te lossen. Voor wie geĂ¯nteresseerd is in dit systeem: Ik heb de Big Drippa gekocht in de tuinkassenwinkel voor 14,95.

www.tuinkassenwinkel.nl

2 antwoorden naar “Vanzelf water met mijn Big Drippa”

  1. Als ik de omschrijving op de site van tuinkassenwinkel goed begrijp is de zak in 24 uur leeg, hij moet dus elke dag opnieuw gevuld worden.
    Om de andere dag water geven in de kas is dan m.i. een handiger oplossing: je weet hoeveel elke plant krijgt, je kunt meer dan 6 planten water geven, je hoeft niet elke dag naar de tuin om de zak te vullen en je bespaart bijna 20 euro (14,95 + 4,95 verzendkosten).
    Maar misschien begrijp ik ergens iets niet goed?

  2. Het klopt dat je ‘m elke dag moet vullen. Ik geef dan water in mijn kas en vul vervolgens de zak. Aangezien ik niet om de dag op mijn tuin ben vind ik het handig dat ze tussendoor nog n dag wat extra krijgen. Eigenlijk hoop ik ‘m op den duur aan mijn regenton te kunnen koppelen (of het systeem na te bouwen) en dan zet het meer zoden aan de dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.