Papaver

papaver Vorig jaar kwam ik in een woonwijk prachtige papavers tegen. Zachtroze met een prachtige volle bloem met vele lagen. De papaver stond in de voortuin van mensen in de buurt en ik overwoog om aan te bellen om ze te vragen om wat zaad.

Enkele weken later ontdekte ik in de gemeentetuin ook zo’n mooie papaver en ik heb gewacht tot de zaadbollen verschenen. In het voorjaar heb ik papaver gezaaid en inmiddels verschijnt er regelmatig een roze bloem in mijn tuin. En niet alleen roze bloemen. Ook de prachtige zaaddozen komen tevoorschijn.

Inmiddels weet ik niet wat ik nu precies het mooiste vind van deze plant.papaver De bloemen zijn niet zo vol als die ik vorig jaar zag, de zaaddozen zijn juist schitterend. Hoe dan ook, ik geniet van de kleine moeite die ik heb gedaan om deze plant in mijn tuin te doen verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.