Woekerende plant verovert de tuin

dscn2898Het is toch wat dit jaar. Netjes houd ik de paden toegankelijk door de frambozen, bramen en japanse wijnbes te snoeien en nu is in twee weken tijd de helft van mijn tuin ontoegankelijk geworden. Dit keer is de schuldige één enkele pompoenplant.

Al jaren heb ik pompoenen en doorgaans slingeren die zich aardig door de tuin heen. Maar goed, met een redelijk tempo en lange slierten die je nog gemakkelijk even de goeie kant op kunt leggen. Dit jaar heb ik een nieuwe soort en deze plant groeit zo reusachtig en snel dat de paden die op deze foto nog enigszins zichtbaar zijn inmiddels royaal overwoekerd zijn. In het (toen nog lege) vak had ik komkommerkruid gezaaid. Nog voor het meer dan 2 centimeter hoog was, was er van het vak echter niets meer te zien. Ik geloof dat er daar ook nog ergens een worteltje in de grond zit. Terwijl ik de uiteinden van de pompoen enigszins de goede kant op probeer te leiden overgroeien achter mijn rug drie slierten verboden terrein.

Snoeien? Geen sprake van! Ik zie een prachtige oogst voor mij met schitterende grote, smakelijke pompoenen die mij de hele winter gaan verblijden. En ondertussen hoop ik dat de kas en de fruitbomen tegen die tijd nog overeind staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.