Rode bieten met karnemelksaus

P_20160831_174248Op rode bieten raak ik niet uitgegeten. Volgens mij eet ik ze de hele zomer lang wekelijks. Meestal kook ik voor drie keer en kan ik er twee keer van eten. Vaak eet ik dan roze stamppot, maar een mens wil ook wel eens wat variatie. En zo herinnerde ik mij de karnemelksaus van mem. Als je dat door de bieten en aardappels roerde kreeg je een knalroze brei. Als kind vond ik dat zeer interessant. Knalroze eten krijg je nu eenmaal niet zo vaak, helemaal niet als je, zoals ik graag deed, alle ingrediënten graag apart opeet.

Voor een ieder die ook graag eens wat anders van de rode bieten maakt, komt hier het recept voor de karnemelksaus. Deze serveer je bij gekookte aardappelen en bieten.

Ingrediënten (1 à 2 personen)

  • 100-150 g spekjes
  • ui
  • 2 dl karnemelk
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding

De ui snipperen en samen met de spekjes bakken. Vervolgens even apart houden. Van de bloem en wat karnemelk een glad papje maken. De rest van de karnemelk toevoegen en aan de kook brengen. Het sausje onder goed roeren 4 minuten laten koken. Vervolgens de ui en spekjes erbij voegen. Eventueel nog (verder) op smaak brengen met peper&zout of met mosterd.

2 antwoorden naar “Rode bieten met karnemelksaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.