Bloeiende bougainville

Begin dit jaar kreeg ik van een vriendin een stekje van de Bougainville. (ziep_20161007_173002 bougainville) Het plantje komt uit Brazilië en gedijt hier goed als het maar niet te koud is. Het verbaasde me dan ook zeer dat het pas eind september/begin oktober begon te bloeien. Het mag dan warmer zijn dan doorgaans op deze tijd, maar het lijkt me toch een flink stuk kouder dan Brazilië… Blijkbaar kan de plant meer hebben dan ik dacht. Mooi zo, nu kan de plant nog even buiten staan, meestal doen planten het daar nu eenmaal beter dan in de droge kamerlucht. Ze krijgen regelmatig een verfrissende douche en eventuele diertjes kunnen door hun natuurlijke vijanden bestreden worden. Toch zal dit plantje binnenkort naar binnen verhuizen, het zou natuurlijk erg jammer zijn als het doodvriest. De temperatuur maar goed in de gaten houden.

De vorige keer dat ik over de Bougainville schreef heb ik daar wat websites bij gezet. Best handig, zo’n blog 😉 Zo hoef ik niet alles te onthouden. Op tuinadvies.be lees ik dat de Bougainville bloeit van juni tot september. Late bloei wordt veroorzaakt door het te vroeg naar buiten doen van de plant. Arm plantje, het heeft me dus wel degelijk proberen duidelijk te maken dat ‘ie het te koud vond… 😉 Volgend jaar beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.