Watermeloentjes

Dwatermeloene eerste twee (van de drie) watermeloentjes zijn geoogst. Ik verwachtte meloenen als pompoenen, zoals de meloenen die je altijd in de supermarkt ziet liggen. Misschien was dat naïef, misschien wat optimistisch, in ieder geval werden ze bij lange na niet zo groot. Inmiddels begint de plant af te sterven (ook in de kas koelt het inmiddels flink af) en aan een dode tak zal een meloen niet meer verder groeien. Oogsten dus maar! Maar… zijn ze eigenlijk al wel rijp? Ik ging op zoek naar de site van de AH moestuintjes (http://www.ah.nl/moestuintje), tenslotte kom het zaad van deze plant dáár vandaan. Een kleurrijk boekje met welgeteld één bladzijde over de meloenen maakt me ietsjepietsje wijzer. De meloen klinkt hol als deze oogstrijp is. Nou… volgens mij klinkt ‘ie wel hol. Gelukkig maar want er staat verder niet bij hoe je de meloenen nog kunt laten narijpen. Binnenkort eens eentje ‘slachten’, ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.