Poll: Vijgen

vijgenboomLaatst moest ik even naar mijn tuin terwijl er werd gewerkt aan een nieuw tegelpad. Met een omweggetje door andermans tuin kon ik alsnog bij mijn tuin komen en onderweg ontdekte ik iets leuks. Er stond in die tuin namelijk een bijzonder boompje met mooi gevormde bladeren. Nieuwsgierig bleef ik even staan kijken. Er zaten ook vruchten in de boom, ik herkende alleen niet wat het was.
Even later kwam de eigenares van de tuin aanlopen. Ze vertelde me dat het een vijgenboom was. Er zaten nog een paar rijpe vijgen in en ik mocht wel even proeven. Of ik wel eens gedroogde vijgen heb gehad weet ik eigenlijk niet zo goed, maar verse in ieder geval nog nooit. Ik werd verrast door de lekker smaak en door de mooie binnenkant van de vrucht.

Na het vijgproeven van de sappige vijg had ik ook weer een leuk onderzoekje voor mijn blog. Want de eigenares wilde wel graag weten hoe je zo’n boom moet snoeien en of deze ook te stekken is. Leuk om eens uit te zoeken. Wordt vervolgd dus.

This poll is no longer accepting votes

Heb je wel eens vijgen gegeten?
×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.