Chrysant in bloei

dscn3044Vorig jaar kocht ik in een opwelling een chrysant. Ze worden in bloei te koop aangeboden als de herfst al is begonnen en juist dan is wat bloeiends van harte welkom. Echter, lang heeft de plant niet gebloeid. Het zal wel te maken hebben met gunstige omstandigheden bij de kweker en te zwak om de bloei voort te zetten als het eenmaal in mijn bezit is. ‘Miskoop,’ dacht ik.

Maar het plantje is niet doodgegaan. Het is het hele jaar doorgegroeid, inmiddels bijna 10x zo groot en… weer in bloei!

Mijn smaak is blijkbaar hetzelfde gebleven, dit is nu echt zo’n kleur die ik zou uitkiezen 😉 En… dit keer zal ik vast veel langer van de bloei kunnen genieten!

3 antwoorden naar “Chrysant in bloei”

 1. Hoi! Beetje laat..maar eindelijk heb ik je ND artikel gelezen. erg leuk! M’n moeder stuurde het op naar Engeland. Mijn volkstuintje geeft me ook heel veel plezier. Ja, ook hard werken natuurlijk.En wst een mooi eind van het tuin jaar – 18*C gisteren. Dank je wel voor al je leuke berichten. Ik heb voor het eerst witlof geteeld en jou tips waren heel handig.
  Groetjes, Akke

  • Hoi Akke,
   Wat leuk om te lezen! – 18*C?? Dat is een groot verschil met hier zeg! Hier zitten we nog wel ruim boven nul, al komt het ’s nachts soms wel dicht bij het vriespunt. Is de witlof gelukt?

   • Hoi,

    En nu is het koooud! Nachtvorst. Er stond wat ijs op een plas water op de volkstuin. De witlof staat in een pot met emmer er op. Hopelijk lukt het, witlof is hier duur. Bedankt voor al je leuke blog verhalen. Erg leerzaam. Ik lees het altijd. Goed weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.