Creatief

14798303043611214646953Laatst kwam ik een interessant artikeltje tegen in de krant. Er stond een onderzoek in over de ideale werkplek.* Punt één voor het optimaliseren van een werkplek was het plaatsen van planten. “Levend groen geeft werknemers een prettig gevoel en het zorgt voor meer creativiteit.”

Ik kan me er alles bij voorstellen. Uiteraard voelt een mens zich prettiger bij levend groen, al zal niet iedereen zich er prettig bij voelen als het er ook voor moet zorgen. 😉 Grapje, smaken verschillen, maar voor mij was het een logische conclusie. Wat me echter aangenaam verraste was dat kon worden aangetoond dat mensen creatiever worden van planten in hun omgeving. Opeens is er een wetenschappelijke verklaring voor mijn enorme hoeveelheid planten en mijn alsmaar borrelende creativiteit.

Het leukste is nog om deze twee passies te combineren. Al sinds het begin van mijn volkstuin houd ik een tuinboekje bij waarin ik informatie verzamel over mijn groentesoorten, bijen, vlinders, bemesting etc. Daarnaast plak ik er mijn teeltplannen in en houd ik bij wanneer ik gezaaid en bemest heb. Het boekje is echter bijna vol. Enige tijd geleden had ik een boek** uit de bieb geleend waarin werd uitgelegd hoe je eenvoudig zelf een boekje kon maken. Jullie raden het vast al… een zelfgemaakt tuinboekje. De bladen zijn inmiddels al gebonden en afgelopen week maakte ik de voorkant. Lekker creatief met (dit keer geen levende) planten.

 


* Aangetoonde effecten van het kantoorinterieur (2009) en Het nieuwe kantoorinrichten (februari 2017) van Peter Vink, hoogleraar industrieel ontwerpen aan de TU Delft

** Maak je eigen boek met Arne en Carlos (2015) van Arne Nerjordet & Carlos Zachrison

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.