Plant met een luchtje

In december kreeg ik een hyacint cadeau. Een net uitkomende bol, leuk om het voorjaar alvast mee in huis te halen. Ik houd van bloembollen. Zonder dat je het kunt zien zit een bol boordevol voeding en groeit het vanzelf uit tot een bloeiende plant. Het wacht alleen nog op de juiste temperatuur om te kunnen beginnen. En zo kun je voorjaarsbollen een beetje voor de gek houden en jezelf alvast een voorproefje geven op de lente.

Deze hyacintenbol heeft me echter nóg een voorproefje gegeven. Of het nu aan mijn flinke verkoudheid lag of dat de plant al vóór de bloei een luchtje verspreidt, ik weet het niet. Wel weet ik dat ik sinds de komst van de hyacint spontaan veel moest niezen. En dat hyacinten bij nogal wat mensen voor allergie zorgen.

Sindsdien staat de pot buiten. Nog geen voorjaar in huis. Wél veel langer plezier van de bol, al is het dan vanachter glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.