Slapend kweken

kiemen kwekenEen dag met schitterend lenteweer en óók nog eens onverwacht een dag vrij. Mooier kon het niet! Dacht ik. Helaas werd ik geveld door een flinke buikgriep en bracht ik de dag voornamelijk slapend door. Spijtig dacht ik aan hoe heerlijk het kon zijn om met zulk mooi weer lekker buiten te zijn. Verder dan een rondje buiten kwam ik niet, en dat was voor die dag al héél wat.

Hopelijk komen er nog veel mooie lentedagen om het weer in te halen.

Ondertussen is er hier in huis toch nog wat gekweekt. Hoe het mogelijk is terwijl ik ziek op de bank lag? Dat is een goeie vraag. Het antwoord is: kiemen kweken.

kiemen kweken alfalfaWat jullie hier op de foto’s zien is alfalfa. Naast tuinkers en taugé waarschijnlijk de bekendste kiemsoort. Ik ben maandagavond begonnen met weken, dinsdag met spoelen en woensdag zag ik al de eerste witte puntjes verschijnen. Vanmorgen zag het er behoorlijk wit uit en inmiddels heeft alles een groene waas. Het gaat razendsnel, je hoeft er geen geduld voor te hebben.

En ook handig: het lukt zelfs als je met buikgriep thuis zit.

Morgen meer hierover.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.