Narcis schiet in bloei

Ik was dit jaar laat met het kopen van voorjaarsbollen. Doorgaans ga ik in januari naar een tuincentrum om overgebleven voorjaarsbollen in de aanbieding te halen en deze in de woonkamer tot bloei te brengen. Toen ik vorige week nog een poging waagde bleek dat deze bollen slechts tot half februari verkocht mogen worden. Ik had niet verwacht nog bollen te vinden, maar dat er ook een regel zou zijn voor de uiterste verkoopdatum… dat was nieuw. Maar goed om te weten.

Voorgetrokken bloembollen mogen uiteraard wél verkocht worden. Het nadeel is dat je de helft van het uitkomen van de bol mist. Het voordeel is dat je in maart tenminste nog narcisbollen kunt halen 😉

De bollen op de foto haalde ik zaterdag op de markt. Ik koos de potjes uit met de kortste stengels, in de hoop er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Zondagavond was er nog geen geel te zien, ook maandagochtend is het me nog niet opgevallen. Nu staat de eerste narcis nagenoeg in bloei.

De eerste foto maakte ik vandaag om 16 uur, foto twee is slechts 4 uur later. Als ik er bij zou blijven zitten zou ik het in bloei komen van de narcis live kunnen volgen, waarschijnlijk nog voor de dag ten einde is. Razendsnel gaat het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.