Kas opruimen

Het is mijn eerste jaar waarin ik al vanaf het begin van het tuinseizoen een kas tot mijn beschikking heb. Een schitterende mogelijkheid om eerder in het jaar te beginnen met het kweken van mijn eigen groenten. Een week geleden (ja… het typen van de blog schiet er de laatste tijd wat bij in) ben ik lekker aan de slag geweest in mijn kas. Terwijl het buiten zo’n 8 graden was, bleek het in de kas 15-16 graden te zijn. Dat verraste me, ik meende dat het verschil slechts enkele graden zou zijn. Een extra reden om de kas zaaiklaar te maken.

Alle plantenresten werden verwijderd. De dahliaknollen waren helaas niet goed bewaard en bleken te zijn gaan schimmelen. Ai! Een paar harde knolletjes kon ik er nog tussenuit vissen. Misschien dat er nog wat begint te groeien. Het is het proberen waard.

Dankzij de gevulde regenton (die heeft de vorst overleefd) kon ik de aarde lekker vochtig maken. Harde brokken maakte ik kleiner. Verder heb ik een zak compost geleegd en royaal kalk gestrooid.

Binnenkort kan ik wat gaan zaaien. Daarbij komt dan ook meteen een reden om regelmatig naar de tuin te gaan. Tenslotte regent het niet in de kas en willen de nieuwe plantjes wel regelmatig water. En zo kan het tuinseizoen al 1 à 2 maanden eerder van start gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.