Automatische raamopeners

Halverwege vorig jaar heb ik automatische raamopeners aangeschaft voor mijn kas. Het leek me heerlijk om niet meer te hoeven denken aan het tijdig sluiten van het raam, ik was soms al thuis als ik eraan dacht. Bovendien: het openen van een raam op een warme dag gebeurde ook alleen als ik die dag op de tuin kwam. Dus… voor de planten en voor mijn gemoedsrust zou het een stuk beter zijn als de ramen automatisch open en dicht zouden gaan.

Op de site www.tuinkassenwinkel.nl kwam ik raamopeners tegen die werkten op temperatuurverschil. Een cilinder dat uitzet zodra het warmer is dan 15 graden. Bij gebruik staat het raam maximaal open bij 35 graden.

De afgelopen week kwam de temperatuur al boven de 30 graden uit in de kas, hoog tijd om de automatische raamopeners te installeren. Voor het bevestigen had ik een accuboormachine en een handige klusjesman nodig. Afgelopen donderdag waren deze beide tegelijkertijd aanwezig bij mijn kas. Bij het geluid van de boormachine ging ik de plantjes water geven. En na een enkele keer wat schroefjes aangeven of een raam vasthouden, was de klus geklaard. Een handige klusjesman is heel wat waard!

Vanmorgen kon ik het resultaat in werking zien. Het ene raampje stond al netjes op een kier, het andere had wat hulp nodig. Tsja, wat wil je na een jaar lang dichtzitten, dan gaat de boel wel eens wat stroef. Een uur later waren ze allebei al op ‘volle sterkte’ open. Ik heb er geen omkijken meer naar, wat heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.